Blod i urinen

Torsdag for 14 dager siden ble jeg operert for svulst i blæra. Etter operasjonen var alt i skjønneste orden og ting så ut til å gå over all forventning.
Fredagen etter kom jeg hjem og alt var bra. Urinen var gul og fin og jeg var i tipp, topp form.
Nå sist tordag var jeg på Riksen i forbindelse med legemiddelutprøvingen jeg er med på.
Fikk beskjed om at de gjerne ville ha en urinprøve og det fikk de. denne var det litt rødlig farge på og de fikk beskjed om hva jeg hadde vært med på og at denne rødfargen hadde kommet fra tid til annen i det siste.

Fredag morgen kom problemene, Jeg hadde problemer med startprosedyren på urineringen, det viste seg å være en blodkake som sperret i urinrøret og som skulle ut. PLOPP og der kom blodkaka og proppen sammen med en mengde med mørkerødt blod. Styrken på strålen var det ikke noe problemer med, men jeg likte overhodet ikke fargen.
Men, urologen og kirurgen på Drammen sa klart at dette kunne og sannsynligvis ville skje. Jeg var bare usikker på at det kom etter 14 dager. Hadde ventet dette den første uken liksom. Men, vi fikk se det an. Tok en kikk på Fb gruppen Blærekreft i Norge og spurte der om hvor lenge man normalt hadde blødninger etter en TUR-B operasjon. Hvorvidt dette var et godt eller dårlig sjakktrekk skal jeg ikke uttale meg om. Det eneste jeg kan si er at det er mange der ute som lever etter Murphys lov og som kan føles som dommedagsprofeter.
Jeg har dessverre vokst opp med en mor som ligger i den kategorien. Hos henne var innstillingen at det aldri er så galt at det ikke kan gå værre.
Av dette har jeg lært at det er aldri så galt som du tror.

Vel blodkakene som skulle ut ble bare større og større og til slutt kom det en som virkelig var vond å få ut og hvor jeg trodde at neste stopp var legevakta for å få kateter.

Men, alt ordner seg for snille gutter og det roet seg noe utover kvelden og natta.

Lørdag morgen og det meste av gårsdagens problemer ser ut til å være over. Urinen bærer preg av litt rødt, men  er overveiende gul, smerten ved å pisse er borte og det ser ut til å gå tilbake til normalen igjen. ???