Kontroll Riksen

Da var det på tide med en ny kontroll på Rikshospitalet.
Denne gangen måtte jeg karre meg inn til Riksen på egenhånd. Og for å slippe å stå i kø innover mot Oslo, bestemte jeg meg for å kjøre kollektivt. 😀

Vi skal med dette toget

Klokken ringer 05:00 i morges og jeg drøyer til 05:30 med å stå opp. (Sovnet ikke før i 03:30 tiden i natt.) På med klær, ut på kjøkkenet for å ta medesiner. Skal møte fastende, så det blir ikke noe mat før utpå dagen i dag. selv ikke Kaffe fikk jeg lov til å helle ned. 😪 Var veldig uvant å ikke ha Sara her, savnet det å lufte henne på morgenen. Men hun er vel plassert hos eksen og Jr. fra i går kveld av.
Har jeg med meg det jeg skal? Hvor f**n er klokka mi? Etter noen minutters febrilsk leting fant jeg den der jeg sist la den fra meg. Toget går 06:38 og nå var klokken 06:02. Jeg måtte jo kjøpe billett først, så jeg tar beina fatt og vandrer mot Brakerøya stasjon. I det jeg kommer opp på perrongen går 06:08 toget 4 minutter forsinket.
Billett kjøpes Kr. 105,- en vei og ca. 30 minutter til rådighet. Artig å spankulere på en øde jernbanestasjon kl. 06:15 om morgenen. Man får ihvertfall tankene på gli. 😀
Etterhvert fylles perrongen opp med andre reisende og toget ankommer i rute. Overraskelsen ble stor da det kun var ståplasser igjen, Kanskje jeg burde tatt bilen avlikevel?

Lårhøne

Vel plassert i midtgangen bar det innover til Nasjonalteateret og Oslo. I Sandvika oppdaget jeg smertefullt hvor dårlig tid enkelte mennesker har det, En yngre mann (ca. 30 år) hadde sannsynligvis sovnet og oppdaget plutselig at han skulle av toget akkurat her. Men, isteden for å be om unskyld for sin oppførsel, sender han meg ei lårhøne som sikkert gir seg utslag i et blåmerke på et par kvadratmeter. Det kom noen velvalgte ord fra undertegnede, uten at noen reagerte på det.
Men, det er kanskje slikt man må regne med når man uvant skal bevege seg ut på storekspedisjon mot vår hovedstad.

Vel inne på Nasjonalteateret, bar det strake veien mot T-Banen. Der var billettautomaten. la oss se!…. har ikke kundekort, en vei, en voksen og skal reise innen en time. Betal med kort. Beklager, kortautomaten er for tiden ute av drift, vennligst betal med kontanter. Hva nå? Uten kontanter og uten billett. T-banen går om 5 minutter. OK! Finn en annen automat og håpe på at den fungerer. Etter litt virring frem og tilbake finner jeg en automat som virker og får løst billett. Ferden går da over på T-Banen. Linje 5 Songsvann er ventet om 10 minutter. Ja,ja! Enda 30 minutter til jeg har time, så det går nok bra. Bare å sette seg ned og vente.
Linje 5 til Songsvann ruller inn på stasjonen og jeg stiger ombord, og det er overraskende god plass. jeg får sitteplass ved vinduet.  Etter kort tid kommer det 2 personer og det er billettkontroll. Jeg viser selvfølgelig frem min billett og får så hatten passer. Billetten var jo ikke aktivert!!!…
Men, hvor i helvete står det at biletten skal aktiveres da og hvor skal den aktiveres? Han forsto nok at jeg var utenbys fra! han forklarte på en hyggelig måte at billetten skal aktiveres enten ved nedgangen til T-Banen på Nasjonalteateret eller så kan den aktiveres inne på T-Bane vognen i egne lesere der. Han ba om unskyld og jeg takket for en grei og hyggelig forklaring.
T-Banen ankommer forskningsparken og der skal jeg bytte over til Trikk. Etter ca. 10 minutter kommer det en trikk som frakter meg videre til Rikshospitalet og jeg når frem ca. 5 minutter før avtalt time. I følge Ruters ruteplanlegger skulle jeg ha ankommet 23 minutter før.

Etterhvert får jeg kontakt med forskningsansvarlig og jeg blir brakt inn på et legekontor med en blodtørstig sykepleier som avkrevde hele 15 glass av varierende størrelse med blod. Men hun var flink til å stikke nålen, jeg merket knapt at hun stakk den inn i armen. Det ble litt fleip og humor ut av dette, da jeg påstod at de måtte være sadister eller vampyrer for å synes dette var interessant. Deretter ble det EKG, blodtrykk, lungelytting og vekt.
Hjertet fungerer som normalt, EKG og lunger viste normale avtrykk. Blodtrykket var litt høyt og det samme var vekta.
Etter en lengere samtale om min situasjon og rekonovalens ble jeg sluppet fri med ønske om en fin dag og god jul. Neste kontroll en gang i mars og da er det inn i MR trommelen igjen. 😪

Vel ute av legekontoret var det på tide med frokost. Det ble en tørr, såkalt fersk sandwich som ble fortært på vei til Trikken og ei flaske vann.
Ny billett ble løst og denne gangen ble den også aktivert inne på trikken. Det ble en rolig tur, helt ned til Holbergs Plass. Der startet vandreturen gjennom Oslos gater som var fulle av veiarbeider. Målet var Nasjonalteateret. På veien møtte jeg minst 10 barnehager som gikk ryddig og rolig i kø. Skulle tro at det var den store barnehageutfluktsdagen i dag. 😀
Vel fremme på Nasjonal ble jeg «omringet» av tiggere, uteliggere og selgere. De mest innpåslitne var de som solgte bladet Folk er folk.
Måtte le da en av byens uheldige ba bladslegeren om å la voksne folk være i fred. Kan vel si at tiltaleformen ikke akkurat læres bort i barnehagen.
Så var det kun siste etappe igjen. NSB til Brakerøya.
Kjøper billett og kommer meg ned på perongen og ser at Kongsberg toget er klar for avgang. Jeg hiver meg på og venter fornøyd til kontuktøren skulle sjekke at billett var løst. Det var en konduktør med humor. Han lurte på om jeg hadde tenkt meg til Brakerøya, noe jeg bekreftet. Han lurte så på om jeg hadde god forsikring. Hæ!… Hva har det med saken og gjøre.? Jo du skjønner det at dette toget stopper ikke på Brakerøya, så da måtte jeg eventuelt hoppa av i fart og det var ikke noe han ville anbefale. Men, jeg kunne velge å gå av i Asker for så å vente på neste tog som faktisk stoppet på Brakerøya. Da slapp jeg alt dette forsikringstullet og greier.
Alt ble sagt og fortalt i en meget humoristisk tone. 😀
Jeg fulgte konduktørens råd og kom meg etterhvert heskinnet hjem.

Må vel alt i alt si at det har vert en opplevelsesrik og lærefull dag.