Hjerteskole

I det jeg ble skrevet ut fra Drammen sykehus fikk jeg jo med meg en hel masse informasjon. Det var LHL, hjerteskole, hjerteundervisning og all mulig annen info om hjerte og kar sykdomer, hjerte og hjerteinfarkt.
Så jeg tenkte at noe av dette må jeg jo være med på-
Drammen sykehus arrangerer hjerteskole mellom 13:30-15:00 hver onsdag for hjertepasienter og deres pårørende. Forrige onsdag hadde jeg meldt meg på, men den ble avlyst, da det kun var meg som var påmeldt. Denne onsdagen derimot var vi 3 stk. pluss en pårørende.

Vi startet med å presentere oss og fortelle litt om vår opplevelse av infarktet. Og jeg var nok den som hadde kommet lettest ut av det hele.
Så startet sykesøster Hilde med foredraget. Vi startet med hjertet og dets funksjoner og virkemåte. Fortsatte videre med årsaker til hjerteinfarkt, risikofaktorer, hva vi kunne endre på og hva vi ikke kunne endre på. Deretter kom vi inn på opptrening og livsstilsendring sammen med medisiner og hvor viktige de var.

Det ble også noen gode historier underveis og alt i alt en grei gjennomgang av hva et hjerteinfarkt er, risikofaktorer, årsaker og ikke minst veien videre. Foredraget anbefales på det sterkeste til hjertepasienter og deres pårørende.

I dag var det kontrolltime hos fastlegen på Heiaklinikken.
Kom hit med forventinger om blodtrykksmåling, EKG, blidprøver og det som værre var, men der tok jeg skammelig feil. ?

Ble en hyggelig samtale om min situasjon og hvordan jeg følte meg. Litt om medisiner, bivirkninger m.m.
Deretter litt om livstilsendringer og veien videre.
Men, blodprøvene slapp jeg ikke unna. ? Men, det er greit, Hun var flink til å stikke denne damen som stakk. Så jeg kjente det knapt.

Men, så kommer spørsmålet! Er jeg frisk eller er jeg ikke?
Nja! Frisk er jeg nok ikke, men jeg er ikke syk heller. Jeg har en sykdom som jeg må leve med resten av livet, men medisiner og endret livsførsel kan gjøre at jeg kan leve et helt normalt liv.
Så da får vi se hva fremtiden bringer. ?