Bivirkninger

Har nå snart levd i 56 år og merker nå sider ved livet jeg aldri før har opplevd.

 • Søvnproblemer om natten
 • Tretthet om dagen (Ikke så rart kanskje når man ikke sover så godt om natten)
 • Muskelsmerter
 • Antydning til utmattelse
 • Tungpust
 • Halsbrann

Dette er blant noe av det jeg nå opplever som problemer.

Så tenker jeg at dette kanskje er noen bivirkninger av de medisinene jeg nå har begynt å ta.
Leser derfor pakningsvedleggene nøye og får bekreftelse på dette. Leser også på nasjonalforenigen sine sider og leser akkurat det samme der.

Det som først slår meg er at de problemene man møter etter et hjerteinfarkt, ikke nødvendigvis er knyttet til selve sykdommen, men medisineringen etterpå.
Jeg føler at jeg er frisk fra hjerteinfarktet (Er selvfølgelig ikke det), men disse bivirkningene har egentlig ikke noe med selve infarktet å gjøre. De er bivirkninger av medisinene jeg får.

Skal ta for med bivirkningene en for en.

 1. Søvnproblemer om natten.
  Har hatt søvnprolemer før, men det har som regel hatt forbindelse med at jeg har sovet middag litt sent og litt lenge. Nå kan det skje helt uten grunn. Kaffe har jeg kunnet drikke til sent på kveld, det er det slutt på. ☹
  Det er slitsomt å ikke vite om man får sove om natten eller ikke.
 2. Tretthet om dagen.
  Det skal ikke så mye arbeid til før jeg blir trøtt. Bare det å vaske opp og gjøre annet husarbeid er nok til at Jon Blund kommer på besøk når sofaen inntaes.
 3. Muskelsmerter.
  OK at man en gang i blandt har vondt i muskler og ledd, men ikke så ofte som jeg har hatt disse ukene etter hjerteinfarktet. Ubehagelig og grunnlag for kanskje unødvendig bekymring i og med at det stort sett er overarmene smertene kommer. Andre muskler og ledd er også utsatt.
 4. Antydning til utmattelse
  Tidligere i livet har man selvfølgelig blitt sliten etter lange arbeidsdager, store kraftanstrengelser og lange turer i skog og mark.
  Nå føler man seg utmattet etter bare å ha gått i noen trapper. Jeg merker at rolige korte turer i skog og mark eller rolige turer i nabolaget ikke genererer denne bivirkningen. Selv lørdagens utflukt til Boligmessen var av en slik karakter at det ikke utløste noe avvik. Dette fordrer vel at man må ta det med ro fremover og ikke gjøre så mye rett etter hverandre. Eller andre tyngre arbeidsoppgaver.
 5. Tungpust
  Tungpusten kom relativt fort etter utskrivelsen fra sykehuset og var vel den første bivirkningen jeg merket. Jeg kan sitte i sofaen og se på TV, så kommer tungpusten helt uventet. Svært irriterende.
 6. Halsbrann
  Joda halsbrann har man jo hatt fra tid til annen. Spesielt når man har spist noe sterkt eller noe med mye syre. Hjemmelaget pizza litt sent på kvelden var ikke særlig bra for halsen og da også nattesøvnen. Men, nå er medisiner og et glass vann sent om kvelden nok til at syra setter seg fast i bakhalsen.

OK! dette er alle bivirkninger og det sies at de forsvinner etterhvert. Men, for meg fører det til bekymringer rundt lengden på min rekonevalens.
Jeg har nok mange spørsmål om dette emnet.

2 Kommentarer

 1. Du må ikke lese pakningsvedlegget . jeg fikk noen medisiner jeg nå der det sto at en bivirkning var at jeg kunne dø men det var 1-100000 sjanse

Stengt for kommentarer.