Engasjement

Det er rart hvordan en livshendelse dramatisk kan øke ens interesse for en sak.
Jeg har nå vært hjemme i 4 dager siden sykehusoppholdet og det eneste jeg tenker på foruten familie og jobb er hvordan jeg kan bidra i det forebyggende arbeidet mot hjerte og kar sykdommer.
Det er selvfølgelig vanskelig fordi det først og fremst meg selv som trenger rehabilitering og forebygging.

Men, nå har jeg altså meldt meg som medlem av LHL og Nasjonalforeningen for folkehelsen. Samtidig er jeg leder i Kjekstadmarkas venner som for tiden er en sovende organisasjon.
Hensikten med Kjekstadmarkas venner var nok i tråd med den forebyggende tanken jeg nå har. Kanskje kan jeg kombinere forbindelsene og få startet et riktig godt forebyggende og rehabiliterende tilbud her jeg bor.

Vel! jeg må nok selv bli litt rehabilitert før jeg virkelig kan starte på dette arbeidet. Men, jeg ser for meg en slags speidergruppe for voksne mennesker med fokus på helse (forebyggende og rehabiliterende tilbud) og naturopplevelser både i lokalmiljøet og utenfor.
Dette må jeg prøve å få til, En ny organisasjon med fokus på helse, kosthold, forebygging, rehabilitering og naturopplevelser.
Kanskje kan en slik gruppe få støtte av både LHL og Nasjonalforeningen. Kanskje også kommunen og andre helseinstutisjoner vil støtte et slikt arbeid.

Så vil sikkert mange si at. Jammen slikt finnes jo allerede. 🙄         Mnja, jo gjør det egentlig det? Joda det gjør forsåvidt det. Frisklivsentralene har sitt tilbud, LHL har sine tilbud , helselagene har sine, kommunen har sitt, osv. Du skal egentlig være bra oppegående for å finne frem i jungelen av forskjellige tilbud. Kanskje man skulle begynne der. En kalender med opplysninger om hvilke tilbud som finner her og der.

Jeg må bare si at alt dette ligger foreløpig på idestadiet ennå. Men, jeg skal nok arbeide effektivt med ideene fremover.

Dette innlegget er ikke ferdigskrevet, og vil bli et slags idedokument i tiden fremover.

Men, er du interessert i å bli med på noe slikt eller har ideer til og rundt dette. Send meg en E-post da. post@hjertebloggen.no